Zorg voor een veilige werkomgeving door regelmatig te desinfecteren

De afgelopen jaren is het belang van ontsmetten en desinfecteren enorm gestegen. Zowel in de privésfeer als in de werksfeer werd benadrukt dat het ontsmetten van je handen en het desinfecteren van bepaalde ruimtes en oppervlaktes nodig is om verspreiding van ziektes en virussen tegen te gaan.

Kies voor duurzame desinfectie

Lange tijd werd er voor desinfectie gebruik gemaakt van producten waar chemische middelen in verwerkt waren. Aangezien het gebruik van deze middelen niet zonder gevaar zijn, heeft Watter nu een duurzamere variant op de markt gebracht. Duurzamere desinfectie houdt in dat het middel dat je gebruikt, enkel bestaat uit zout en water. Wanneer je dan stroom gebruikt, gaat het water en zout elektrolyseren. Hierdoor ontstaat een desinfectiemiddel dat milieuvriendelijker is en waarbij geen chemische producten nodig zijn. Uit onderzoek blijkt dat het product even effectief is als desinfectiemiddelen waarbij chemische producten worden gebruikt.

Waarom desinfecteren?

De belangrijkste reden waarom je moet desinfecteren, is natuurlijk om de verspreiding van virussen en ziektes tegen te gaan. Net zoals andere middelen wordt duurzame desinfectie ook gebruikt om deze ziektekiemen binnen enkele minuten te doden. Het gaat niet enkel om virussen, maar ook over bacteriën en schimmels. Indien deze niet worden bestreden, kunnen ze gedurende lange tijd op bepaalde oppervlaktes overleven. Wordt dit oppervlak door vele mensen in tussentijd aangeraakt, dan is de verspreiding ervan heel snel een feit.

Oppervlakte- en ruimtedesinfectie

Er zijn twee soorten desinfectie die in de werksfeer vaak worden gebruikt. Enerzijds heb je oppervlaktedesinfectie waarbij, zoals hierboven al is vermeld, bepaalde oppervlaktes worden behandeld met desinfectiemiddel. Anderzijds heb je ook ruimtedesinfectie. Hier komt logischerwijs natuurlijk meer bij kijken. Hierbij wordt vaak met een groter apparaat een soort van nevel of damp in de ruimte gespoten om deze zo te desinfecteren.

Aanbevolen artikelen