Tips voor een weekend Leiden

Tips voor een weekend Leiden

De stad Leiden is een gezellige studentenstad met een prachtig authentiek en zeer compact centrum. De stad kent een uiterst gemoedelijke en gezellige sfeer. Naast de vele bezienswaardigheden telt de stad ook veel cafés, gezellige kroegen en restaurants. De stad leent zich dan ook bij uitstek voor een gezellig weekendje uit. Heb jij ook zo zin in een weekendje weg? Wij hebben een aantal leuke tips voor een weekend Leiden.

Bezienswaardigheden

Leiden kent vele bezienswaardigheden zoals De Burcht, de Sterenwacht, Molen de Valk en Park Cronesteyn. Wij lichten er een paar voor je uit.

Het Pieterskwartier

Het Pieterskwartier, gelegen rondom de bekende Pieterskerk, is een van de leukste wijken van de stad, waar je zeker heen moet gaan. De wijk telt vele uit smalle straatjes waar je veel historische details tegenkomt. Het is de meest fotogenieke wijk van de stad. Je vindt er leuke kleine winkeltjes waar je bijzondere spullen kun kopen. Natuurlijk mag je de Pieterskerk zelf ook niet vergeten. Deze opvallende kerk stamt uit 1121. In de directe omgeving vindt je leuke eetgelegenheden en cafés.

Hortus botanicus

Ben je een liefhebber van bijzondere planten? De Hortus botanicus van Leiden is de oudste botanische tuin van ons land. Hij bestaat als sinds 1590 en is als vanaf het vroege beging ook voor publiek geopend.

Morspoort

Leiden kent diverse monumenten. De Morspoort is er een van. Het is een leuke plek om naar toe te wandelen. In vroegere tijden waren er tien stadspoorten. Naarmate de stad verder groeide, zijn de meeste hiervan afgebroken. Er zijn er nu nog twee. De Mospoort en de Zijlpoort. De Morspoort, die vroeger Galgpoort heette, is een van de twee overgebleven stadspoorten. De andere stadspoort is de Zijlpoort.

Leiden vanaf het water

Een leuke en relaxte manier om de stad te bekijken is vanaf het water. Met de rondvaartboot kom je langs alle bezienswaardigheden.

Gezelligheid

Veel mensen bezoeken Leiden voor de gezellige sfeer. Kroegen in Leiden zijn zeer divers. Zo heb je de verschillende studenten kroegen maar ook de gezellige eetcafés waar je heerlijk kunt eten en genieten van een goed glas wijn.

Natuurlijk is het in de zomer extra gezellig in de stad. De nieuwe Rijn is dan omgebouwd tot één groot varend terras met tal van leuke restaurantjes. Ideaal voor een gezellige High Wine. Leiden heeft je op dit vlak veel te bieden.

Aanbevolen artikelen