Moeite met afscheid nemen? Jouw gasten hebben het!

Moeite met afscheid nemen? Jouw gasten hebben het!

Zeker wanneer jij hen mag ontvangen en jezelf van je meest culinaire kant gaat tonen. Sta jij graag aan de wieg van een avond die geen enkele aanwezige snel zal vergeten?

Dan wordt het tijd om je handen uit je mouwen te steken en letterlijk alles uit de kast te halen. Nou ja, niet alles, maar daar komen we zo op.

Het maakt niet gek veel uit of je vrienden, familieleden of belangrijke gasten ontvangt. Zodra ze bij jou over de drempel stappen, is het jouw taak om ze in de watten te leggen. Dat betekent dat je de heerlijkste recepten uit de kast haalt en zo professioneel mogelijk in elkaar flanst. Oké, dat klinkt wat kort door de bocht maar je snapt wat we bedoelen.

Wil jij ervoor zorgen dat jouw bezoekers en jijzelf louter met weemoed op deze gezellige dag of avond terugkijken? Lees dan onderstaande tips grondig door!

Kwaliteit wat de klok slaat

Om wat voor gerecht dan ook te bereiden, heb je kookgerei nodig van de hoogste kwaliteit. Tast je niet diep genoeg in je buidel, dan krijg je pannen waarvan de anti-aanbaklagen schrikbarend snel loslaten. Maar kies je voor betrouwbare merken, dan kom je er al snel achter dat je er ontzettend lang mee kunt doen! En ditzelfde geldt ook voor borden, schalen, koppen, schotels en andere serviesstukken die heel snel dof worden wanneer je de lat laag legt. Zoek dus reviews op en doe ander zelfonderzoek om erachter te komen op welke merken je kunt vertrouwen!

Maak echte sier

Uiteraard zorg je ervoor dat je woon- en eetkamer er spic en span uitzien. Alle ruimtes waar je gasten komen zijn volledig opgeruimd en schoongemaakt. Bovendien richt je ze, waar nodig, in om iedereen gemakkelijk kwijt te kunnen. Dat wil zeggen dat bij een groot aantal bezoekers er misschien wel even met tafels en stoelen moet worden geschoven om plaats te maken voor iedereen.

Je eettafel laat uiteraard al helemaal geen wensen over. Met behulp van een prettig muziekje, aantrekkelijke huisparfums, sfeervolle verlichting en een prachtige tafel weet jij al je gasten moeiteloos te betoveren. Zorg dus dat servies, tafellakens, placemats en andere elementen qua kleur en stijl perfect op elkaar inspelen. Qua bestek kunnen we je van Kempen en Begeer van harte aanbevelen, aangezien deze messen, vorken en lepels overal op aansluiten.

Koffie na

Dat mag uiteraard ook thee zijn, of frisdrank, sap, een borrel. Melk. Water. Het hangt er uiteraard puur van af wat jouw gasten willen drinken. Serveer je er ook hapjes bij? Garneer die dan op een mooie plank en laat zien dat je ook hier de nodige tijd, aandacht, moeite en liefde in hebt gestoken. Gebakjes plaats je op schalen of étagères. Zo mooi dat je het wilt inlijsten!

Aanbevolen artikelen