De beste led kweeklampen van dit moment

De beste led kweeklampen van dit moment

Kweeklampen met ledverlichting zijn milieuvriendelijk en energiezuiniger dan traditionele HPS kweeklampen. Led kweeklampen werken zo’n 2 tot 3 keer efficiënter. Energie wordt gelijk omgezet naar bruikbaar licht voor de plant. Hierdoor produceert de lamp ook minder warmte. Wat zijn de beste led kweeklampen van dit moment? We zochten het voor je uit.

Scrogmaster

De Scrogmaster is een van de beste led kweeklampen van dit moment. Elke hoek in de kweekruimte wordt voorzien van licht. Daarnaast kun je Scrogmaster dimmen en op afstand bedienen. De Scrogmaster geeft weinig warmte af. Dit komt door zijn passief gekoelde aluminium frame. Het apparaat is voorzien van Samsung en OSRAM LED’s. Hiermee behoort de Scrogmaster tot een van de meest efficiënte kweeklampen in zijn klasse.

Spectrabox

Ook de Spectrabox is een zeer efficiente kweeklamp. Deze led kweeklamp is in 3 varianten beschikbaar, de Pro6, de XTR-serie en de BB. De BB variant is uitgerust met Samsung Led’s met een efficientie van 2,7 μmol/J. De Spectrabox is net als de Scrogmaster een van de krachtigste led kweeklampen in zijn klasse. Het grote voordeel van de Spectrabox is de prijs/kwaliteitverhouding. De Spectrabox heeft veel wattage tegen een relatief lage prijs. 

Hortilight F50 Bloom

Deze hoogwaardige Led kweeklamp heeft een passieve koeling en heeft een bloei spectrum voor de belichting gedurende de bloeiperiode. De Hortilight beschikt over een robuust waterdicht aluminium frame, MeanWell Led drivers en Samsung top line Led’s. Volgens Samsung hebben de led’s een verwachte levensduur van ongeveer 280.000 uur. De kweek lamp kan gedimd worden en de PSC aansturing kan worden aangesloten op een PWM besturingscomputer. Een hoogwaardige kweeklamp met uitgebreide mogelijkheden. 

KIND LED

De KIND Led is een kweeklamp met krachtige 3 en 5Watt LED’s. Door het KIND LED 12-kleurenspectrium is deze kweeklamp voor alle soorten planten in alle levensfase, zowel de kiemfase, als de groeifase en de bloeifase geschikt. De Led lampen kunnen uitgebreid geprogrammeerd worden. Hierbij kan worden gedacht aan het aanpassen van de verlichting voor een specifieke levensfase van de plant. Hierdoor is het zelfs mogelijk om een zonsopkomst en een zonsondergang na te bootsen. 

Aanbevolen artikelen