Duurzaam en milieubewust autorijden? Zo doe je dat!

Auto’s zijn milieuvervuilers. Mooier dan dat kunnen we het gewoon niet maken. Naast grote vervuilers als de vleesindustrie en het wereldwijde vliegverkeer, vormt de auto een groot probleem in de CO2 uitstoot. En het nadeel is dat er steeds meer auto’s bij komen. Iedereen zou zich zorgen moeten maken over het milieu want ook voor ons nageslacht willen we een gezonde planeet achterlaten. Maar de auto is ook een noodzakelijk kwaad. Hoe kun je zo duurzaam en milieubewust mogelijk autorijden? Dat lees je hier!

Beperk het gebruik waar nodig.

Allereerst is het belangrijk om het gebruik te beperken waar nodig. Natuurlijk moet je gewoon naar je werk kunnen rijden met de auto, maar de boodschappen kun je best met de fiets doen. Een visite naar een vriend(in) of familie die in de buurt woont zou je ook met de fiets of te voet kunnen afleggen. Ook nog gelijk goed voor de conditie, twee vliegen in een klap.

Vijf basis tips

We kennen vaak allemaal de vijf basistips wel om zuinig en milieubewust auto te rijden. Toch doen we het vaak niet. Motor uit als je voor de brug staat te wachten, niet in te hoge toeren rijden (dus op tijd doorschakelen), auto zo licht mogelijk op de weg en niet te zwaar bepakt, zorgen voor de juiste bandenspanning en beperk je snelheid.

Toch zijn dit dingen die vaak vergeten worden maar deze omgangsregels kunnen al enorm helpen om het milieu te ontlasten tijdens het auto rijden.

Gebruik additieven voor in de motor

Dieselmotoren zijn echte vuilmakers. Ze worden daarom steeds meer geweerd uit de grote steden. Maar als jij nog wel diesel rijdt kun je kijken voor additieven diesel motoren. Met een additief voor jouw dieselmotor kun je ervoor zorgen dat jouw diesel motor beter functioneert en minder vervuilend werkt doordat je jouw hele motor en uitlaatsysteem een boost kan geven.

Een motorolie toevoeging is ook een goed idee voor elke auto. Het onderhoud jouw machine en geeft het een extra boost. Waardoor er minder olie verbruikt zal worden en dus daardoor ook zuiniger en milieuvriendelijker rondrijdt.

Conclusie

Je kan er niet omheen dat het belangrijk is om zuinig om te gaan met onze mooie planeet. En als jij een autobezitter bent dan is het dus heel erg belangrijk dat je bewust omgaat met het milieu.

Aanbevolen artikelen