Alles over PVC vloeren en de verschillende soorten

PVC bestaat al sinds de jaren zestig en het is een populaire keuze geworden voor veel mensen die hun huis willen opknappen of opnieuw willen inrichten. PVC kan worden gebruikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen, evenals voor veel verschillende soorten instellingen zoals scholen, ziekenhuizen, kantoren, restaurants en andere commerciële ruimtes. Naast deze voordelen heeft PVC nog een groot voordeel: het is in vele verschillende looks verkrijgbaar. Ga je voor een betonlook of juist voor een houtlook? Alles is mogelijk met PVC vloeren!

PVC of vinyl als vloer?

PVC en vinyl lijkt misschien hetzelfde, toch is er een belangrijk verschil tussen beide materialen. Vinyl heeft een andere onderste laag. Deze laag heeft een verende eigenschap, waardoor vinyl dus zachter aanvoelt. PVC vloeren zijn daarentegen steviger en hierdoor duurzamer.

Het leggen van PVC of vinyl vloeren in uw huis is een geweldige manier om uw vloerinvestering te beschermen. Het is duurzaam en beschermt de dure vloer eronder. PVC en vinyl vloeren zijn een betaalbare manier om stijl en bescherming aan uw vloeren toe te voegen. Bovendien kan het snel, gemakkelijk en met minimale verstoring van uw dagelijkse routine worden geïnstalleerd.

PVC tegels: de zelfs met twee linkerhanden te leggen

Het leggen van PVC-tegels als vloer in huis is een goede optie voor wie een waterdicht oppervlak nodig heeft dat gemakkelijk te onderhouden is.

Om PVC-tegels als vloer in uw huis te leggen, moet u eerst de oude vloer verwijderen. U moet ervoor zorgen dat de ondervloer droog is en klaar is om tegels te leggen. Vervolgens brengt u lijm aan en legt u de tegels erop. De laatste stap is het voegen van uw nieuwe PVC-vloer. Het is een gemakkelijke klus, die zelfs met twee linkerhanden goed te doen is.

Voordelen van het leggen van PVC tegels als vloer:

  • Het vereist geen extra gereedschap of apparatuur 
  • Het is vochtbestendig en dus geschikt voor bijvoorbeeld de keuken of de badkamer 
  • Het is makkelijk te onderhouden

PVC gebruiken als laminaatvloer

PVC biedt een betaalbaar alternatief voor echte houten vloeren en kan een goede optie zijn voor huiseigenaren die op zoek zijn naar:

  • Milieuvriendelijk: PVC is gemaakt van recyclebare, natuurlijke materialen. Het is ook duurzamer dan de meeste andere kunstmatige vloermaterialen.
  • Flexibiliteit: PVC is eenvoudig te installeren en vereist geen duur gereedschap of grote constructiewerkzaamheden. Dit maakt het voor huiseigenaren makkelijker om de look te krijgen die ze willen met een minimale investering van hun kant.
  • Duurzaamheid: PVC-vloeren kunnen tot 50 jaar meegaan zonder reparatie of onderhoud.

Naast deze voordelen is er nog een groot voordeel aan een PVC vloer met een laminaat uitstraling. Net als laminaat is ook PVC in verschillende kleuren en soorten beschikbaar. Zo is er voor ieder huis een geschikte vloer beschikbaar die bij het interieur past. Denk bijvoorbeeld aan een visgraat PVC vloer. Een trendy vloer die in verschillende vormen en kleuren beschikbaar is. Kies bijvoorbeeld voor een houtlook met een voelbare houtstructuur.

Kortom, PVC is voor vrijwel alle huishoudens geschikt in verschillende kamers van het huis. Door de vele voordelen is het zeker de overweging waard!

Aanbevolen artikelen