Waarom je een rondreis moet maken door Canada

Canada is een divers land met veel verschillende iconische bestemmingen die je niet mag missen. In dit artikel zullen we enkele van de beste toeristische attracties in Canada opsommen. Canada heeft veel te bieden op het gebied van natuurlijke schoonheid en ook unieke culturele attracties zoals Quebec City, Montreal en Toronto. Een rondreis door Canada is dus een reis om nooit te vergeten!

Mount Royal Park

Mount Royal Park is een van Canada’s meest populaire plaatsen voor openluchtrecreatie. Het heeft ook veel te bieden op het gebied van culturele en historische bezienswaardigheden, zoals de Mount Royal Cenotaph die is gewijd aan degenen die zijn omgekomen in twee wereldoorlogen.

Het Mount Royal Park in Canada is een van de beste toeristische attracties omdat het door de geschiedenis heen de thuisbasis is geweest van vele belangrijke plaatsen en figuren. Het is ook een park met prachtige landschappen, twee prachtige meren om te varen en veel plekken om te verkennen.

Jasper National Park

Het op twee na grootste nationale park van Canada herbergt enkele van de meest schilderachtige en betoverende landschappen ter wereld. De Canadese Rocky Mountains rijzen op als een met sneeuw bedekte top op een hoogte van 3.824 meter boven de zeespiegel en het is ook de thuisbasis van Jasper Lake.

Jasper National Park is een van de mooiste nationale parken van Canada. Het is een van de slechts twee die tot in de Rockies reiken en het is een geweldige plek voor wandelaars, bergbeklimmers, langlaufers en avonturiers die graag de natuur verkennen door middel van verschillende activiteiten zoals wandelen, kamperen, vissen en varen.

Canadese Rockies

De Canadese Rockies zijn een immens mooie en verbazingwekkend diverse plek. Ze zijn de afgelopen decennia het onderwerp geweest van vele reizigers dromen.

De Canadese Rockies zijn een geweldige plek om te bezoeken in de winter, vooral als je op zoek bent naar meer sneeuw, koudere temperaturen en een meer ongerept landschap.

En natuurlijk als je op zoek bent naar een goede wandeling! De beste tijd om te gaan is eind oktober – begin april, afhankelijk van je reis stijl en voorkeur.

Niagara Falls

Niagara Falls in Canada is een van de meest bezochte natuurlijke wonderen op aarde. De waterval is een ongelooflijk mooie plek om te zien en toeristen reizen van over de hele wereld om er een glimp van op te vangen.

De Niagara-rivier was ooit zwart van het buskruit, het water was bevlekt met rode kleurstof van nabijgelegen aardbeien en de stroom werd gecontroleerd door draaikolken die staalkabels. Maar nu, meer dan een eeuw later, is het een majestueus gezicht waar iedereen van kan genieten.

De Niagara-watervallen werden ongeveer 12.000 jaar geleden gevormd toen de ijstijd water van een helling afduwde die abrupt steeg toen het de huidige val naderde. Het water kon profiteren van deze natuurlijke helling en stroomde over en rond de kleinere rotsen aan de onderkant van de heuvel. Wil je niks missen van al het moois dat Canada heeft te bieden, dan is een rondreis Canada de beste optie. Huur een auto of een camper om te gaan en staan waar je wil. De beste optie voor avonturiers die Canada zelf willen ontdekken!

Aanbevolen artikelen