Zonnepanelen: een duurzame investering!

Tegenwoordig is heel Nederland op zoek naar een manier om duurzamer te leven en hun woning te verduurzamen. Wil je op een duurzame manier energie opwekken? Dan is het plaatsen van zonnepanelen een goede optie. Zonne-energie is namelijk een van de duurzaamste manieren van energie. In dit artikel geven we een aantal redenen waarom zonnepanelen zo een duurzame investering zijn!

1. Circulaire energie

De eerste reden is dat, in vergelijking tot andere soorten energie, zonne-energie circulair is. Om die reden raakt zonne-energie nooit op Met zonne-energie verbruik je niks, zoals bij andere brandstofsoorten, maar gebruik je alleen energie van de zon. Een groot voordeel is dus dat iedereen energie van de zon kan opwekken!

2. Lange levensduur

Een andere voordelige bijkomstigheid is dat zonnepanelen een lange levensduur hebben. 

Vooral als je investeert in kwalitatief goede zonnepanelen zullen ze gegarandeerd meer dan 25 jaar mee gaan. Het kan zelfs zo zijn dat je zonnepanelen tot wel 40 jaar mee gaan! Na 6 tot 10 jaar heb je je investering terugverdiend en daarna maak je alleen nog maar winst met je zonnepanelen! Hier vind je meer informatie over de factoren die de levensduur van zonnepanelen bepalen, dit kan namelijk erg verschillen per installatie.

3. Milieuvriendelijk

Als laatste is het opwekken van zonne-energie via zonnepanelen milieuvriendelijk, want dit gebeurd zonder CO₂-uitstoot. Er worden geen brandstoffen als olie, kolen of gas gebruikt bij het opwekken van de energie, die de lucht kunnen vervuilen. Wanneer je gebruik maakt van zonnepanelen voorzie je je eigen woning dus van groene energie. Daarom zal je weinig tot geen gebruik hoeven maken van stroom, die wel opgewekt kan zijn met deze brandstoffen.

Aanbevolen artikelen