Duurzamer wonen door DIY

Wil jij duurzamer wonen en houdt je wel van wat klussen? Vul jouw huis dan met DIY projecten! Je kunt al snel zelf prachtige decoratie en meubels maken. Zo kun je een mooi interieur creëren op een duurzame wijze. Hoe begin je ermee en wat heb je nodig? Je leest het hier! 

Ideeën 

Denk allereerst na over wat voor projecten je zou willen doen. Maak hier een map van en verzamel al je ideeën. Je kunt inspiratie vinden op Pinterest. Daar worden al veel DIY projecten gedeeld. Soms zelfs met instructies. Heb je veel ideeën? Of juist eigenlijk heel weinig? Als je weinig ideeën en motivatie hebt, past het DIY’en misschien toch niet helemaal bij jou. Het is belangrijk om hier snel achter te komen. Als het niet bij je past is het zonde als je allerlei materialen aanschaft om vervolgens niets mee te doen. En dat is het tegenovergestelde van duurzaam. Denk dus eerst goed na over of het echt iets voor jou is en of je daadwerkelijk projecten gaat uitvoeren. Je kunt ook veel YouTube filmpjes kijken om te zien of het wel iets voor jou is. Als je echt bezig gaat met het maken van grote projecten vergt dit veel tijd en materialen. 

Materialen 

Yes, je gaat er mee door en je hebt een aantal leuke ideeën. Nu is het belangrijk dat je de juiste materialen en gereedschappen in huis hebt. Gereedschappen zijn vooral belangrijk, je gebruikt deze het meest voor al jouw projecten. Investeer daarom in een goede gereedschapswagen als je nog niets in huis hebt. Zeker als je van plan bent om meer projecten uit te voeren is het van belang om goed gereedschap in huis te hebben. Denk daarnaast goed over de materialen die je gaat gebruiken voor het maken van jouw DIY projecten. Als je écht duurzaam bezig wilt zijn, koop je géén nieuwe materialen. Er zijn veel meubels die je bijvoorbeeld kunt pimpen met DIY of je kunt zelfs onderdelen van meubels gebruiken om iets totaal anders te maken. 

Er zijn veel tweedehands producten te vinden op Marktplaats voor lage prijzen. De materialen hiervan zijn vaak in prima staat, het is als product zelf meestal wat minder aantrekkelijk. Zo kun je zelf materialen recyclen in mooie decoratie voor in jouw huis! Dit is niet alleen duurzamer, maar vaak ook goedkoper dan als je ‘design’ meubels en dergelijke koopt.

Aanbevolen artikelen