Ga op date en voordat je het weet…

…blijkt hij of zij ontzettend van je onder de indruk te zijn. Maar dan moet je wel zorgen dat er aan jouw presentatie niets te wensen over wordt gelaten.

Of er al dan niet een vervolgdate gaat komen ligt helemaal aan jou. Natuurlijk moeten mensen elkaar altijd de tijd en ruimte gunnen om een ander goed te leren kennen, maar een eerste indruk is vaak toch alleszeggend. Houd dat dus altijd in je achterhoofd wanneer je je voorbereidt op een gezellige middag of avond! Misschien hebben degene met wie jij op stap gaat en jij elkaar al een beetje leren kennen en is de drempel dus een stuk lager. Desalniettemin blijft een date natuurlijk hét moment om jou van je beste kant te laten zien.

Vind je het allemaal toch nogal spannend? Dat snappen we. Maar zie de zenuwen eerder als vlinders. Laat je niet leiden door angst maar door verwachting. En je perfect op je date voorbereiden is natuurlijk de meest ideale manier om zo goed mogelijk voor de dag – of avond – te komen. Wat heb je daar allemaal voor nodig?

Dress to impress/pose to impose

Tja, wat moet je nou precies aantrekken op een date… in ieder geval iets waar je het zelf helemaal mee eens bent. Je presenteert immers jouzelf en niet iemand anders die er toevallig net zo uitziet als jij. Oftewel, kies voor een stijl die helemaal bij je past. Misschien hoef je er niet eens veel voor te doen om de juiste outfit samen te stellen. Een smoking of galajurk is wat extreem, maar de makkelijke kleding waarin je tijdens een luie zondag op de bank zit is weer zo’n ander uiterste. Kies gewoon iets comfortabels daar tussenin.

Verder houden de meeste mensen niet van opscheppers. Maar je schouders laten hangen en uitstralen dat jij heel snel over je heen laat lopen levert ook weinig positieve reacties op. Doe sud swel die kin omhoog en steek die borst vooruit om te laten zien dat jij blaakt van het zelfvertrouwen zonder uit de hoogte te doen!

Attentie attentie

Ja, dat is nog even een dingetje. Zou je nou wel of niet een cadeautje voor je date mee moeten nemen? Het antwoord op deze vraag is een klein beetje situatie afhankelijk, maar we raden het je eigenlijk een beetje af. het staat enigszins opdringerig. Maar stel nou dat het zijn of haar verjaardag is of dat je dat een andere mijlpaal te vieren heeft – bijvoorbeeld het behalen van een diploma of rijbewijs? Dan mag je natuurlijk laten weten dat je trots op hem of haar bent door middel van een kleine attentie.

Tip: ga niet voor een heel groot cadeau. Zoals gezegd wek je daar wellicht een verkeerde indruk mee en bovendien moet jouw date – of jijzelf – dat dan steeds meesjouwen, waar jullie ook maar naartoe gaan. Zit je daar in een bioscoop- of theaterzaal, bijvoorbeeld. Met een enorme bos bloemen op schoot die je niet even weg kunt leggen.

Oog voor hem, haar en…

…detail, natuurlijk. Heb je eenmaal een keuze kunnen maken uit de vele kledingstukken die jouw garderobe rijk is, dan kijk je of je nog iets aan je haar moet doen om het goed in model te laten zitten. Alleen indien nodig, natuurlijk: ga niet opeens allemaal rare fratsen uithalen die je normaal gesproken wel zou laten. Maar een beetje make-up hier en daar kan nooit kwaad. Hetzelfde mogen we ook zeggen van een bijpassend Versace parfum! Natuurlijk mag een ander merk ook wanneer je een luchtje hebt gevonden dat beter bij jou past. Zolang je maar kiest voor kwaliteit en een geur die je lekker lang met je meedraagt. Oog voor detail zorgt ervoor dat jouw date eigenlijk gewoon niet meer stuk kan! En wat wordt dan de volgende stap…?

Aanbevolen artikelen