De foto die een speciaal plekje verdient

En wat is er nou specialer dan jouw muur? Zeker die in jouw woonkamer, gehangen in een hoek waar jij er vanuit jouw luie stoel altijd tegenaan kijkt.

Wat er op die afbeelding staat is helemaal aan jou. Kies een foto uit die een bijzondere betekenis heeft en gemaakt werd op een beslissend en gelukkig moment in jouw leven. Misschien sta je er zelf op of een geliefde of een hele groep mensen. Misschien wel niemand! Nee, het kan net zo goed een kunstwerk zijn dat jijzelf gemaakt hebt. of iemand anders. Een stilleven of een gebouw dat een belangrijk onderdeel uitmaakt van jouw familiegeschiedenis.

Hoe mooi de foto hangt op de aangewezen plek, wordt onder andere bepaald door de achterwand. Maar ook door hoe de afbeelding gepresenteerd wordt. Oftewel, het kader waardoor deze omgeven is. Welk materiaal kies jij en waarom? En hoe ziet de lijst er überhaupt uit? Allemaal zaken om eens goed over na te denken.

Lijst op maat

De grootte van de afdruk is bepalend voor de afmetingen van de lijst die je nodig hebt. Vaak zijn de verhoudingen redelijk standaard, maar misschien moet de foto eerst bijgesneden worden. Dat betekent dat de lengte dan wel breedte van de foto misschien niet meer passen in een standaard fotolijst van 50×70 cm of een andere gangbare dimensie. Maar gelukkig is er helemaal geen nood aan de man – of vrouw, laten we politiek correct blijven.

Je hoeft namelijk alleen maar een fotolijst op maat te bestellen. Er zijn genoeg aanbieders die enkel de gewenste lengte en breedte nodig hebben, evenals de dikte van de lijst van jouw voorkeur. Oh, en kleur, textuur en materiaal niet te vergeten. Want die zijn eveneens bepalend voor hoe de presentatie van jouw foto eruit komt te zien.

Collage

Een mens maakt wat mee in zijn of haar leven. En van veel gebeurtenissen worden foto’s gemaakt die je daaraan herinneren. En natuurlijk verdienen die een prominente plek in je favoriete fotoalbum, maar het liefste kijk je er dagelijks tegenaan. Pasten er maar makkelijk meerdere kiekjes in één lijst…

Nou, dat is dus mogelijk. Al wat jij nodig hebt is een collagelijst, waar meerdere foto’s in passen. Vele modellen bieden plek voor afbeeldingen van uiteenlopende formaten en verhoudingen. Zo stel jij zelf jouw vrolijke tafereel samen!

Wissellijst

Herinneringen maken wie je bent. En naarmate je ouder wordt en verandert, heeft de ene gebeurtenis gewoon veel meer indruk en prioriteit dan de andere. Wanneer je daar ook nog eens foto’s van hebt, wil je die dus ook met het grootste gemak kunnen wisselen. In dat geval komt een zogeheten wissellijst – what’s in a name? – geweldig van pas. Haal je huidige foto, illustratie of schilderij en zet er een andere van dezelfde grootte voor in de plaats.

Aanbevolen artikelen