Daar komt de zomer! Ben jij er al klaar voor?

In het oosten, westen, zuiden én noorden gaat een grote verandering plaatsvinden. De zon is in aantocht! Tijd om een aangename zitplek op poten te zetten.

Er worden veel grappen gemaakt over de zomer die vat hebben op hoe kort deze periode meestal duurt in Nederland. Drenthe vormt daarop uiteraard geen uitzondering. En het mag gezegd, we moeten wel geluk hebben wanneer we meerdere dagen in staat zijn om volop van het prachtige weer te genieten. Die kunnen we gebruiken om erop uit te gaan, of juist lekker in de tuin te blijven kuieren en luieren.

Maar dan moet je jezelf daarvoor wel in de gelegenheid stellen. Kortom, is jouw tuin er al op ingericht om die bakken met zon op een comfortabele manier te mogen ontvangen?

Zo nee, dan is er werk aan de winkel. Want hoe zeldzaam zomerse dagen in Nederland ook mogen zijn, ze blijken soms behoorlijk fel. Dat betekent dat je er verstandig aan doet om een terrasoverkapping in Hoogeveen en omstreken te installeren. Alleen wat voor vorm gaat die krijgen?

Glazen overkapping

Rekening houden met de wisselvalligheid van het nederlandse weer is het verstandigste dat je kunt doen. Want wanneer de zon niet op haar felst is, valt de regen wel weer met bakken uit de lucht. Maar zelfs dan kan de temperatuur zo aangenaam zijn dat je eigenlijk toch liever buiten dan binnen zit! In dat geval is een glazen overkapping helemaal perfect. Zo kun je in een beschermde omgeving zonlicht opvangen en ben je alsnog beschermd tegen plensbuien. Sterker nog, een diffuus materiaal aan de bovenkant voorkomt dat je wegsmelt. Zo ben je op alle situaties voorbereid!

Aluminium overkapping

Stevigheid is een groot goed wanneer het gaat om een overkapping, of die nou tegen je gevel aan staat of niet. De constructie moet immers zijn opgewassen tegen alle weersomstandigheden, waaronder harde wind! In dat geval is het lichte en bewerkbare materiaal aluminium precies wat je nodig hebt. Hoe gering het soortelijk gewicht ook mag zijn, stevig is het zeker. Bovendien zijn extra opties er altijd aan toe te voegen, zoals verlichting voor de sfeer en verwarming voor extra comfort.

Houten overkapping

Blijf je graag dichtbij de natuur? Letterlijk? Dan is een houten overkapping natuurlijk niet te versmaden! De sfeer die deze aanbouw met zich meebrengt is ongeëvenaard. En, net als bij aluminium – of welk materiaal dan ook – is stevigheid en betrouwbaarheid troef. Kies dus voor een houtsoort die heel lang meegaat.
Zodra de overkapping eenmaal een feit is, is het zaak dat je even je terras inricht om vervolgens de zomer met open armen te kunnen verwelkomen!

Aanbevolen artikelen