Hoe laat jij jouw eigendommen achter?

Tussen naïef en achterdochtig zit een groot grijs gebied. Eén ding is zeker en dat is dat niets zeker is. En dat sommige mensen niet te vertrouwen zijn.

Was het nou echt nodig om zo’n grimmig beeld te schetsen? Op moment van schrijven gaat de wereld al zo gebukt onder een pandemie, moeten we allemaal ook nog eens extra over onze schouder kijken! Nou, lekker is anders.

Daar kan geen enkel argument tegenop. Maar de waarheid kan nou eenmaal behoorlijk triest zijn. Dus is het wel zo handig om een slimme investering te doen, die ervoor zorgt dat je niet in een constante staat van paniek hoeft te leven. je wilt immers je woning, kantoor of ander onroerend goed met een gerust hart kunnen afsluiten en niet hoeven te piekeren.

In dat geval komt een professioneel alarmsysteem natuurlijk als geroepen. Het mooie daaraan is dat je het zo uitgebreid kunt maken als je zelf wilt. Oftewel, hoeveel onderdelen er worden aangesloten, wat die moeten doen en hoe je ermee in verbinding staat, dat is allemaal aan jou. Word direct op de hoogte gesteld van een calamiteit, zodat je er direct de hulpdiensten op af kunt sturen. Tenzij die al automatisch worden ingeschakeld! Natuurlijk spoort zo’n notificatie ook aan om zelf poolshoogte te gaan nemen. Voor zover dat veilig is, dat voorop gesteld.

Ook belangrijk: voor je verzekering is het erg belangrijk dat je kunt bewijzen dat jij er alles aan hebt gedaan om je eigendommen te beveiligen. Is dat niet het geval, dan krijg je waarschijnlijk een lager bedrag uitgekeerd. Misschien zelfs helemaal niets! Neem de veiligheid van jouw woning en kantoor ook om deze reden heel serieus.

Systemen

We raden je aan om heel goed bij jezelf na te gaan wat je aan beveiliging allemaal nodig hebt. Zo schaf je niks aan dat je toch niet zult gebruiken. Ben je niet helemaal zeker? Overleg dan met een beveiligingsexpert en ga ook grondig je verzekeringspolis na. Vervolgens moet je dus niet dat hele uitgebreide pakket gaan kopen dat van tevoren is samengesteld. Waar jij naar zoekt is beveiliging op maat, bestaande uit camera’s, sensoren en andere apparatuur van de beste merken.

Installatie

Tegenwoordig zijn veel alarmsystemen heel erg toegerust op de eindgebruiker. Dat wil zeggen dat installatie over het algemeen heel erg gemakkelijk is. Camera’s bestaan vaak uit een plug-and-play principe en zijn gemonteerd voordat je er erg in hebt. Nu nog even verbinding maken met de apparaten via je router en je smartphone.
Andere systemen mogen alleen worden aangebracht door een ervaren technicus. Wat je dan wel alvast kunt doen is bekabeling aanleggen. En een kopje koffie zetten, de monteur is immers ook maar een mens.

Aanbevolen artikelen