Geef je planten het juiste licht

Geef je planten het juiste licht

Planten moeten op de juiste manier verzorgd worden, dat feit staat als een huis. Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat er best wat komt kijken bij het verzorgen van een plant en dat je niet zomaar aan de slag kunt met het verzorgen van planten zonder dat je echt goed weet wat je aan het doen bent. Iedere plant heeft andere aandacht nodig en dat bereik je niet alleen door de juiste kweeklamp te kopen. Het is een fout die veel beginnende plantenkwekers begaan; de aanname dat elke plant op eenzelfde manier gekweekt kan worden. Wat natuurlijk meer dan fout is, het is zelfs destructief voor sommige plantensoorten. Om te voorkomen dat je planten al direct stuk gaan zijn er natuurlijk allerlei voorzorgsmaatregelen, van de hygiëne van de grond tot de lucht van je kweekkast. En natuurlijk weten welke led kweeklampen noodzakelijk zijn.

Een stabiel leefklimaat

Door deze kweeklamp te kopen geef je de planten exact dat stabiele kweekklimaat dat ze nodig hebben tijdens de bloeifase. Wanneer je die fase wilt beëindigen ga je over naar de uitbloeifase. Hierbij kun je de plant als het ware in winterslaap brengen of zelfs laten sterven. Het is een vreemd proces, hoe een plant zich door het leven heen beweegt. Misschien nog gekker is dat wij mensen het kunnen beïnvloeden met onze kweekkasten. Het is altijd een kwestie van afwachten en hopen dat we net zo van de planten zullen genieten als zij van ons. Verzeker jezelf ervan dat je de juiste kweeklamp kiest, dan geef je de planten exact wat ze nodig hebben. Dat is natuurlijk uiteindelijk nog wel het allerbelangrijkste.

Groei en bloei van planten

De meeste groeilampen zijn bedoeld voor de groei van planten maar de bloeifase is eigenlijk de meest fascinerende fase. Het is wanneer de bloemen zullen gaan bloeien en de plant eigenlijk als het ware volwassen is. Om deze periode zo goed mogelijk te laten verlopen moet men een kweeklamp kopen die weinig warmte afgeeft. Ideale lampen hiervoor zijn de buizen. Een kweeklamp kopen, zoals de buis, kan gemakkelijk. Er wordt weinig warmte afgegeven, waardoor de bloeiende planten een stabiel kweekklimaat beleven. Ideaal voor de planten dus, die lekker kalm aan willen bloeien. De buis is in verschillende maten verkrijgbaar, wat ze ook zeer praktisch en handzaam in het gebruik maken. Je kunt de buis ook gemakkelijk tussen de planten ophangen omdat ze behoorlijk smal zijn en gemakkelijk om mee om te gaan. Ideaal dus, als je erover nadenkt.

Compacte en zuinige ledlampen

Led spots zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Groot, klein, dik en dun. Wanneer je deze kweeklamp bestellen gaat, wees je dan ook bewust van de duurzaamheid. De meeste zijn tegenwoordig van led lampen gemaakt, wat ze erg handzaam en praktisch in de omgang maakt. Zo hoef je niet vaak een nieuwe led kweeklamp te bestellen, ze gaan namelijk snel jarenlang mee. Dat is fantastisch voor degenen die niet al te veel willen uitgeven aan dure lampen maar wel op zoek zijn naar de juiste kwaliteit. Je planten hebben nu eenmaal licht nodig, dat staat als een huis. Maar laat je niet beperken tot één soort of één werelddeel door de lamp die je gebruikt. Met spots worden je opties groter en breder en zal je merken dat er nog veel meer mogelijk is.

Aanbevolen artikelen