Duurzaam afval verwerken met een gehuurde afvalcontainer

Duurzaam afval verwerken met een gehuurde afvalcontainer

In elke regio zijn er lokale afvalbedrijven en vestigingen van de grote 3 recyclebedrijven aanwezig. Uiteraard kunt u bellen naar dit regionale bedrijf maar via Internet bent u sneller en goedkoper uit. Vergelijk hier de verschillende tarieven en andere aspecten van afvalcontainer leveranciers. Alle grotere bedrijven hebben een internetwinkel onder eigen naam en werken ook met prijsvechters onder andere namen. Bestellen via internet is goedkoper!

Voordelen en nadelen

De voordelen van internet zijn, snelheid van bestellen, minder communicatiefouten (adres/ datum/ type container ect.) en direct een factuur in uw mailbox. Deze facturen kunt u gebruiken voor het bouwdepot of voor uw bedrijfsmatige boekhouding. Een nadeel is dat u niet direct antwoord krijgt op eventuele vragen en u niet weet welk bedrijf uiteindelijk de afzetcontainer komt brengen.

Keuze container en afvaltype

Bij een afvalcontainer praten we over m3, dit is de afmeting voor de inhoud. Het meest gebruikte container type is een 6m3 container, deze heeft de afmeting van een parkeerplaats. Type afval? Stenen/ beton en dakpannen noemt men puin, gemengd afval van verbouwingen of huisraad e.d. noemt men bouw- & sloopafval. In de houtbak mag geverfd hout, hout met hang- en sluitwerk maar geen takken of tuinhout.

Tips voor het vergelijken van leveranciers en containers

Let op of u kunststof of stalen rolcontainers krijgt. Kunststof is lichter (rijdt makkelijker) en goedkoper. Voor zwaar afvalmateriaal of omdat de verzekering dit soms vereist worden er ook stalen bakken gebruikt.

  • Informeer naar de kosten voor het aanpassen van de ledigingsfrequentie. Kosten hiervan liggen normaal tussen de €20,00 en €60,00 euro.
  • Vergelijk de vaste tarieven maar ook die voor extra services zoals los afval.
  • De meeste bedrijven berekenen de kosten die ze maken, om aan de milieueisen te voldoen, apart door in de vorm van milieutoeslag. Neem dit mee in uw berekening, percentages kunnen oplopen tot 6 %.
  • Informeer naar de ledigingsdag(en) en het tijdvak, bent u wel open als ze langs komen?
  • Vaak kunt u ook op afroep laten legen, handig bij wisselende hoeveelheden afval.
  • Onderhandel over de contractstermijn. 5 jaar voor een rolcontainer is toch wel erg lang.
  • Maak afspraken over de jaarlijkse verhogingen, bijvoorbeeld een index als CPI (consumenten prijs index)

Waarom u snel teveel betaald voor uw afval?

De markt voor rolcontainers is een hevig concurrerende markt. Dit betekend dat er gunstige deals te sluiten zijn. De afvalbedrijven sluiten regelmatig contracten af op of rond de kostprijs. Dit kan mooi voor u zijn maar wees waakzaam. Ook deze bedrijven zijn op zoek naar gezonde marges dit bereiken ze door toeslagen en prijsverhogingen. Een goede deal vandaag kan over 4 jaar een slechte deal zijn geworden. Terwijl de kosten dalen zullen uw prijzen stijgen als hier geen afspraken over zijn.

Het Belang van een goed contract

Na het sluiten van het contract wilt u hier geen omkijken meer naar hebben. De kosten op jaarbasis zijn relatief laag, besteed uw tijd aan uw eigen business. Vergelijk bij het afsluiten de tarieven en service goed en u kunt er weer jaren tegenaan. Alleen als er iets mis gaat zult u weer contact hebben met uw rolcontainer leverancier, dit wilt u niet en is te voorkomen.

Afval scheiden

Het loont al snel om papier, folie en bedrijfsafval separaat af te voeren. Heeft u meer soorten afvalstromen en minimaal een container voor 3 kuub afval nodig per maand? Informeer dan bij het bedrijf van uw keuze. De ontwikkelingen gaan snel maar op dit moment kunnen particuliere bedrijven nog nauwelijks rendabel gemengd plastic inzamelen. In tegenstelling tot gemeenten krijgen ze hier geen subsidie voor. Ook tempex is nog niet kosteneffectief apart in te zamelen.

Aanbevolen artikelen