Twijfelaar

Welk bed je kiest heeft in grote mate te maken met hoe groot je slaapkamer is. Een twijfelaar is een ideale tussenoplossing. Deze zit qua grootte namelijk tussen een eenpersoons en tweepersoons bed in. Je hebt in dit bed volop de ruimte en uit bed vallen kan bijna niet. Kinderen en tieners dromen met deze tussenoplossing over hun toekomst en kunnen met dit bed jaren vooruit, zelfs totdat ze uit huis gaan.

Goed alternatief

Ruimtebesparend is deze slaapplaats zeker, hij past in haast iedere slaapkamer en je hebt voldoende ruimte over voor andere spullen. Bovendien is het een prima alternatief voor een tweepersoonsbed. Wanneer je het juiste bed gekozen hebt, wordt het tijd om na te denken over hoe je jouw slaapkamer wilt inrichten. Soms kan het prettig om een thema aan te houden, dit helpt je om een bepaalde stijl uit te voeren. Wij zetten een paar klassiekers voor je op een rijtje:

Landelijk

Dit thema is niet aan trends gebonden en straalt veel rust uit met houten meubelen, natuurlijke materialen en kleuren zoals ecru, beige, taupe en bruin.

Scandinavisch

Deze stijl heeft niet veel opsmuk nodig. En hoe rustiger de kamer, hoe rustiger jij slaapt. Een minimalistische uitstraling, lichte kleuren en natuurlijke materialen voeren de boventoon.

Zwart-Wit

Heel stijlvol en rustgevend. Naast een zwart wit dekbed kun je kiezen voor zwart wit foto’s of prenten aan de muur. Een zwart wit slaapkamer kun je eenvoudig een andere uitstraling geven door kleuraccenten toe te voegen.

Jungle

Groen is het uitgangspunt in combinatie met natuurlijke materialen zoals wol, linnen, bamboe en rotan.

Ibiza

Ga voor een witte basis met veel veren, pastelkleuren, kleden en accessoires en droom van Ibiza. 

Industrieel

Houd je van donkere kleuren? Kies dan voor een industriële stijl. Door robuuste meubelen te kiezen met veel contrasten kun je er optimaal aarden en tot rust komen. 

De juiste kleuren gebruiken

Ons brein reageert op kleur, de psychologische werking is heel duidelijk. Welke kleur je op de muur doet is van belang voor de rustgevende werking. Groen is hier een goed voorbeeld van, als je een matte tint kiest. Geel geeft je energie en stimulans, gebruik deze kleur vooral in accessoires. Voor warmte en stabiliteit kies je oranje en zilver straalt luxe en comfort uit. Voor kalmte is blauw perfect.

Goede verlichting

Verlichting is ook in je slaapkamer van groot belang. Als je het goed doet, zorgt het voor de juiste sfeer. Gebruik veel sfeerlampjes, ongezellig fel licht is geen goed idee. Wanneer je s morgens je kleding wilt uitzoeken, is één grote lamp wel fijn. Bij je bed is een klein leeslampje erg prettig.

Aanbevolen artikelen