Hier moet je opletten bij het kopen van duurzame deuren in je huis

Als je een nieuwe deur in je huis wilt (of meerdere), zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je natuurlijk rekening houden met het feit dat je nieuwe tuindeur wel moet kunnen passen. Als hij te groot is, heb je namelijk een probleem. Wat ook belangrijk is, is of je nieuwe deur wel past bij je interieur. Als deze dat niet doet, is dat niet extreem erg, maar als je een perfectionist bent, zou je je daar op een gegeven moment wel aan kunnen gaan ergeren. Zeker als het je voordeur is; die ga je zelf en andere mensen waarschijnlijk het vaakst zien. Maar zolang je een deur uitkiest die jij (en eventueel je huisgenoten) leuk vinden, zit je wel goed.

Deuren die toegang geven tot de tuin

Er zit ook verschil in de deuren. Deuren mogen dan wel dezelfde functies hebben (toegang geven tot een bepaalde ruimte vanaf een bepaalde ruimte), maar de plek van de deur heeft een grote impact in het design van de deur. Zo heeft een tuindeur vaak meer glas, zodat je gemakkelijk naar je tuin kan kijken, en een deurklink aan beide kanten van de deur. Ook is het gebruikelijk om een schuifdeur of een schuifpui te nemen. Dit laatste is alleen iets dat vooral voorkomt bij achterdeuren. Een voordeur is vaak een heel ander soort deur. Het is zo goed als onmogelijk om een schuifpui toe te passen op je voordeur. Aangezien je voordeur vaak eindigt in een hal die vrij smal is, dan is er vaak geen extra ruimte waar de deur langs kan schuiven. Als je de ruimte wel hebt is het zeker een mooie optie. 

Deuren die toegang geven tot de straat/voortuin

Dus hoewel een tuindeur vaak veel glas heeft zodat er ook veel licht naar binnen kan vallen, betekent dat niet dat andere deuren dat ook hebben. Een deur die toegang geeft tot de straat of voortuin, is vaak veel dikker, en heeft vaak een brievenbus. Een voordeur heeft ook geen glas, alleen misschien aan de zijkant van de deur, maar dat is optioneel. Dit is vanwege de privacy. Als laatste heeft een voordeur vaak een deurklink vanaf de binnenkant en een deurknop aan de buitenkant. Zo zie je maar, deuren verschillen van elkaar. Let dus op tijdens het uitzoeken van een deur, dat je bij de goede catalogus kijkt. Maar nu je de kenmerken van de deur kent, moet dat geen probleem zijn.

Aanbevolen artikelen