Hoe duurzaam zijn kinderkleren?

Hoe duurzaam zijn kinderkleren?

Kinderkleren worden tegenwoordig van duurzaam materiaal gemaakt, zoals materiaal dat is gerecycled of kleren die herbruikbaar zijn. Zo kunnen kleren langer gebruikt worden en kunnen andere kinderen er ook nog van genieten. Er wordt veel rekening gehouden met de kwaliteit van de kleding en dat dit ook langer mee kan gaan. Veel bedrijven zijn ook bewuster geworden van de productie van hun producten en hoe dit ook beter is voor het milieu. Er wordt nu meer gekeken op het langere termijn als we kleren kopen, dat de kwaliteit goed is en dat dit voor een lange tijd mee kan gaan. Dit geldt dus ook voor kinderkleren, ook als ze veel groeien, moet de kwaliteit goed zijn en niet snel kapot gaan.

Kleding voor jong en oud

Er zijn verschillende kledingmerken die zich bezighouden met de duurzaamheid van hun producten, zoals Quapi bijvoorbeeld. Iedereen wilt er natuurlijk zo leuk mogelijk uitzien, maar wel op een verantwoorde manier dat het niet ten koste gaat van de natuur. Sommige kledingmerken zijn erg gericht op alleen herenkleding of dameskleding, maar sommige bedrijven, zoals Quapi richten zich op meerdere doelgroepen. Zo is er bijvoorbeeld een lijn speciaal gericht voor de kleintjes, waar een Quapi boxpakje schattig bij staat. Is je zoon of dochter al iets ouder? Dus te oud voor een Quapi boxpakje? Dan is er een hele kinderlijn voor de wat grotere kinderen.

Shoppen vanaf elke leeftijd

Veel kinderkleding beginnen al bij de hele kleintjes, zoals new born of baby’s. Dus als een kledingmerk goed bevalt, dan kunnen de kleintjes erin doorgroeien. Wel zo fijn! De kleding kan weer hergebruikt worden of doorgegeven worden aan de kleintjes, zodat ook die generatie weer kan genieten van deze kleding. Goede kwaliteit is erg belangrijk, maar ook leuke kinderkleding is erg belangrijk. Vaak shoppen we als ouder zijnde op leuke kinderkleding en kijken we naar het prijskaartje en wat de kwaliteit is van het product. Erg belangrijk!

Aankleden vanaf het begin!

Is er pas een kleintje geboren? Gefeliciteerd! Dit wil je natuurlijk feestelijk vieren, het kan op verschillende manieren gedaan worden. Maar vaak wordt er na de geboorte van zo’n klein hummeltje een schattig pakje aangetrokken. Name It Newborn heeft een grote selectie betreft Newborn kleding, waaronder dus ook snoezige boxpakjes en kledingstukken die aangetrokken kunnen worden als er pas een kleintje is geboren. Name It Newborn heeft kleding die gericht is voor een jongen en een meisje, maar ook leuke neutrale kleuren. Zo kan je altijd iets leuks uitkiezen!

Voor elke leeftijd en weersomstandigheden

Je wilt dat je kindje zich zo goed mogelijk kan bewegen en dat het erg comfortabel zit. Wel zo belangrijk! Als een kindje zich goed kan bewegen, dan wordt hij genoeg uitgedaagd en kan hij de wereld om zich heen ontdekken, ook op oudere leeftijd. Een kledingstuk waar je niet lekker in kan bewegen is nooit prettig, het hoort voor een kleintje erg zacht te zijn en heerlijk warm. Een beschermend en veilig gevoel. Ook als je kindje al wat ouder is en dus gaat struinen door de bladeren, moet de kleding heerlijk zitten en goed warm zijn, zeker als het wat koudere dagen zijn.

Aanbevolen artikelen