Punk is terug (van nooit weggeweest)!

Punk is terug (van nooit weggeweest)!

Waar zijn alle rebellen gebleven? Je ziet ze soms nog over straat. En in foto’s. Maar misschien zit er ook wel eentje in jou verscholen…?

Natuurlijk wel! Waarom zou je helemaal braaf met het systeem meegaan? We willen je echt niet gaan aanzetten tot crimineel gedrag maar wanneer je netjes in het kader blijft, zul je nooit volledig voor jezelf leren denken. En juist met verandering komt innovatie! Dus zo heel anarchistisch hoef je helemaal niet te zijn wanneer jij jezelf een punk outfit en uiterlijk aan wilt gaan meten. Je geeft daarmee een krachtig visueel statement af en komt met je nieuwe look hopelijk ook dichterbij de persoon die je eigenlijk wilt zijn. Want je moet altijd trouw blijven aan de persoon die je bent en je mag je daar nooit voor schamen!

Afgezien van flink wat herrie die op slechts drie akkoorden is gebaseerd en een rebelse instelling… wat maakt je nou eigenlijk tot een echte punker?

Esthetiek

Haal je lp’s  en cassettes met muziek van the Sex Pistols, the Ramones, the Damned, Siouxsie and the Banshees en the Dropkick Murphys maar ast uit de kast. Die kunnen mooi als inspiratie dienen voor de totstandkoming van je nieuwe uiterlijk! En we willen ons hier niet per se makkelijk van af maken, maar je hebt behoorlijk wat vrijheid om zelf een invulling aan jouw aanstaande punkschap te geven. Net als ieder genre is het enorm geëvolueerd. Eerst had je psychedelische rock & roll die uitgroeide tot proto-punk – denk bij dat laatste bijvoorbeeld aan Iggy Pop – en ná punk had je post-punk. Muzikanten en aanhangers van die stroming gingen doorgaans juist weer redelijk ‘normaal’ gekleed.

Verder was de instelling nogal DIY. Je hebt dus helemaal niet de nieuwste kleding of haardracht nodig, je mag er best wat grof, ruw en onverzorgd uitzien. Dat hoort nou eenmaal bij punkers! En een ongeschreven regel is dat je niet de nieuwste kleding koopt, maar juist een tweedehands kloffie en daar iets heel eigens van maakt. Bijvoorbeeld door het onder te kliederen, deels te verscheuren, te voorzien van spikes en patches en haarspelden en andere versieringen. Dat was in de jaren zeventig, toen het genre opkwam, ontzettend controversieel!

Het gezicht van een punker

Misschien vind je je kledingstijl al wel genoeg om te laten zien wie en wat je bent. Zo niet, dan heb je altijd nog make-up waarmee je de finishing touches  aan kunt brengen. Ben je daar niet zo bekend mee? Leer dan de basis van een uitgebreid – hoe ironisch ook – beautyblog. Daar vind je de handigste tips en trucjes om bepaalde delen van je gezicht te accentueren. Dit is van onschatbare waarde voor jouw transformatie!

Aanbevolen artikelen