Klussen in huis

Ben je van plan om een bed van steigerplanken te maken? Dan is het belangrijk om goed stil te staan bij wat voor soort bed het moet worden. Wees voor de uitvoering ook niet bang om iemand om hulp te vragen. Als je voor een eenpersoons of tweepersoonsbed gaat, kies je voor een andere aanpak dan wanneer je een kinderbed gaat maken. Dit verschil heeft meerdere reden, waaronder de verscheidenheid aan ontwerpen.

Voordelen steigerhout

  • Makkelijk bewerkbaar, dit hout is eenvoudig te zagen en compleet naar eigen wens aan te passen.
  • Weinig tot geen onderhoud, al kan het geen kwaad om het hout te behandelen met beits.
  • Sterk, als bed kan dit hout veel hebben 
  • Lange levensduur, geniet van vele jaren optimale nachtrust
  • Structuur en uitstraling, echt een aanwinst voor je slaapkamer

Stoere slaapplaats 

Een bed van steigerhout brengt sfeer in de slaapkamer. Door de robuuste houtsoort met een stoer en verweerd uiterlijk krijgt ieder bed een unieke uitstraling vol karakter. Door je eigen bed te maken bespaar je bovendien veel geld. en het geeft je een bijzonder voldaan gevoel als de klus geklaard. 

Kinderlijk eenvoudig?

Een kinderbed is anders omdat een kind vaak snel uit het bed gegroeid is. In dit geval heeft een eenvoudig onderwerp de voorkeur. Zo kun je gemakkelijk het bed groter maken. Kinderen vinden het belangrijk dat het bed er leuk uitziet en in het bezit is van extra’s. Denk hierbij aan een opberglade onder het bed. Dit vereist wel een ingewikkelder ontwerp.

Focus op de maten

Wanneer je jouw idee helemaal hebt uitgedacht, wordt het tijd om te gaan schetsen. Zo kun je zien of je idee realistisch en uitvoerbaar is. Nu is het moment om bij te schaven en zaken kloppend te maken. Let hierbij ook goed op de maten. er zijn mogelijkheden om een matras op maat te laten maken.

Technisch tekenen

Zelf een bouwtekening maken kan best lastig zijn. Je kunt er tijd insteken om het te leren, alleen heb je daar misschien niet altijd de tijd voor. Gelukkig zijn er zeker tegenwoordig tal van oplossingen te vinden. Online vind je eenvoudig diverse bouwtekeningen kant en klaar. Kies de tekening die het dichtste bij jouw idee komt en maak eventueel kleine aanpassingen. 

Welk gereedschap heb ik nodig?

Hierbij kun je denken aan: schuurmachine, bevestigingsmaterialen, boormachine en een zaagmachine. Met bevestigingsmaterialen bedoelen we schroeven, spijkers en houtlijm. Vergeet ook niet verstevigingshoeken en koppelplaten te kopen. Deze zijn in iedere bouwmarkt te krijgen. 

Aanbevolen artikelen