Verschillende soorten massage

Je herkent het wel je bent bij een masseur en gaat op de hoeslaken van de massagetafel liggen. Een bezoekje aan de masseur is heerlijk, doordat je lekker wordt los gemasseerd en heerlijk ervan kunt genieten. Er bestaan wel veel verschillende soorten massages, hierdoor is er veel keuze. Daarom wordt er in deze blog stil gestaan bij verschillende soorten massages. Verder zullen ook de voordelen van een massage worden besproken. 

Balinese massage 

De Balinese massage is ontstaan vanuit de Indonesische traditionele massage. Alleen het heeft zijn eigen karakter gekregen. Bij een Balinese massage wordt vaak kokosolie gebruikt als olie. Deze massage is geschikt voor het verlichten van pijn in gewrichten en spieren, verminderen van stress en spanning, nazorg blessures en het tegengaan van slaap- en ademhalingsproblemen. 

Bindweefselmassage 

Bindweefsel is elastisch weefsel wat de organen beschermt, bloedvaten, zenuwen en spieren ondersteunt. Een bindweefselmassage kan blokkades opheffen. Doordat de masseur plooien pakt of rolt kan hij of zij voelen waar de spanning in het lichaam zit. Bindweefselmassage kan op verschillende delen van het lichaam worden gedaan zoals gezicht, decolleté, rug en benen. Het is niet de meest ontspannende massage, afhankelijk van de blokkades en masseur kan het een beetje pijn doen. Een bindweefselmassage is goed voor de conditie van je huid, opname van voedingsstoffen, afvoer van afvalstoffen in je huid, vermindering van rimpels en littekens, stimulering van zenuwstelsel en verlichting bij pijnklachten en gewrichtsproblemen. 

Thaise massage 

Een Thaise massage is een zeer stevige massage en het helpt bij het in balans brengen van het lichaam. Doordat het een stevige massage is kan het in sommige gevallen een beetje pijn doen, doordat de spieren zo erg vast zitten. De masseur masseert de energiebanen en rek- en strekbewerkingen of oefeningen uitvoert. Het doel van de traditionele Thaise massage is om mensen in balans te brengen zowel met het lichaam als geestelijk. De voordelen van een Thaise massage zijn: verlicht spierspanning in rug, schouders en hoofd, bevrijdt blokkades in energiestroom, verjongt het lichaam, helpt tegen slapeloosheid, vermoeidheid en vermindert stress. 

Hotstonemassage 

Deze vorm van massage wordt vaak gezien als variant voor de Zweedse ontspanningsmassage. Door een hotstoneheather worden de stenen tot ongeveer 45 graden Celcius verhit. De masseur kneedt, strijkt, maakt cirkelbewegingen en gebruikt vibratie tijdens de massage. De voordelen zijn: vermindering spanning in spieren, helpt tegen stress, verbetert slaap en versnelt het herstelproces bij migraine, depressie en andere ziektes 

Voordelen van een massage 

  1. Ontspannen door een massage. Doordat er door het masseren stoffen aangemaakt die het gevoel van stress tegengaan en worden vastzittende spieren los gemasseerd. Ook door het gebruik van oliën heeft het een ontspannende werking. 
  2. Door het masseren krijg je een betere weerstand. Tijdens het masseren worden er witte bloedcellen aangemaakt. De witte bloedcellen gaan tegen ziekteverwekkers aan het werk. Verder beïnvloedt stress je weerstand en zal je daardoor een lagere immuunsysteem.
  3. Diep slapen. Na een massage kan je heerlijk diep slapen. Door de deltagolven die tijdens de massage worden aangemaakt zal je enkele dagen na de massage heerlijk diep kunnen slapen.
  4. Gezonde huid. Door de massage krijg je een strakkere huid, doordat het zorgt voor een betere bloeddoorstroming. Door je gezicht dagelijks een paar minuten te masseren zal je al resultaat zien na enige tijd. 

Aanbevolen artikelen