Hoe belangrijk wordt Bitcoin voor ons?

Bitcoin, je hebt er vast wel een van gehoord, je hoort er namelijk steeds meer mensen over. De populariteit is de afgelopen jaren ook erg gestegen en steeds meer mensen handelen erin.   Maar hoe belangrijk wordt de Bitcoin nu eigenlijk voor ons? En hoe duurzaam is het? Je leest het hier.

Alleen nog maar digitaal geld

Laten we even als voorbeeld de 1 en 2 cent nemen. Nog niet zo heel lang geleden konden we hier allemaal nog mee betalen. Als iets 19,99 euro kostte kreeg je 1 cent terug. Inmiddels is het al een tijdje zo dat we hier niet meer mee mogen betalen en dit niet meer terugkrijgen. Geld wordt dus als het ware contant steeds minder waard. Als je namelijk online iets koopt van 19,99 betaal je ook echt 19,99.

Maar hoe duurzaam is dit?

Digitaal geld klinkt eigenlijk heel duurzaam, maar is dat ook daadwerkelijk zo? Er hoeft geen geld gedrukt te worden, waardoor je zou denken dat dat het handelen van digitaal geld een stuk duurzamer is. Helaas is dit niet het geval. De digitale valuta is niet echt duurzaam. Volgens onderzoek verbruikt het minen van Bitcoin 121.36 terawattuur per jaar als de waarde van de munt meer dan 39.000 is. Dit is te vergelijken met het jaarlijks verbruik van energie in Nederland! De munt wordt alleen maar meer waard, en zal daardoor ook meer CO2 uit gaan stoten.

Acceptatie in winkels

Misschien is het je wel eens opgevallen, maar bij heel veel winkels hebben ze een bordje staan met ”pinnen? Ja graag!”. Ze hebben dus liever dat de mens pint en nemen geen groot geld bedragen contant aan. Zoals je dus merk wordt er steeds meer met online geld betaald en gewerkt. Er wordt geprobeerd om contant geld zo veel mogelijk te vermijden. De meeste mensen die contant geld ook als zwart geld en dus iets negatiefs.

Hoe ontvang je je loon?

Ook je wekelijkse of maandelijkse loon krijg je keurig op je rekening gestort, vroeger kreeg je dit gewoon handje contantje, maar ook dat doen we niet meer. Omdat er tegenwoordig zoveel online gaat, gaat ook als ons geld online. Voor de werkgever is dit dus een stuk makkelijker, omdat al zijn/haar inkomsten ook online binnenkomen.

Welbekende Cryptovaluta

Maar wat heeft de Bitcoin daar nou mee te maken? Nou ook de Bitcoin is een digitale munt. Steeds meer mensen investeren hierin, om zo meer waarde van hun geld te maken. Spaarrekeningen hebben een lage rente en contant geld hebben we ook bijna niet meer. Bitcoin kopen of Ethereum kopen wordt dus steeds populairder. Het is natuurlijk niet verplicht, maar je merkt wel dat we steeds meer de online kant op gaan. Het is een begrip die in 2021 niet meer te missen valt.

Aanbevolen artikelen