5 tips voor lege toiletrollen

We gebruiken allemaal dagelijks toiletpapier, en hoewel er nog weinig milieuvriendelijke alternatieven voor toiletpapier zijn (gerecycleerd toiletpapier heeft zo zijn voordelen), zijn er manieren om beter gebruik te maken van het afvalproduct: de lege toiletrollen.

Er zijn talloze toepassingen voor deze lege rollen, variërend van knutselen in huis, feestartikelen en zelfs het redden van de planeet. Hier zijn een paar van de beste toepassingen voor lege toiletrollen.

Maak je huis veiliger

Kabels en snoeren kunnen een groot veiligheidsrisico in huis vormen, vooral als er kinderen in de buurt zijn. Een eenvoudige manier om snoeren en draden te beveiligen is met toiletpapierkokers. Wikkel snoeren op als ze niet in gebruik zijn en stop ze in de toiletkoker om ze veilig en uit de weg te houden! Je kunt de koker ook versieren zoals je wilt om ze in je omgeving te laten passen

Prikkel de fantasie van de kinderen

Neem twee binnenrollen van een wc-rolletje en maak ze aan elkaar vast. Wat krijg je dan? Een verrekijker! Door deze overtollige materialen te gebruiken voor een constructief maar leuk doel, kun je kinderen aanmoedigen om deel te nemen aan knutselactiviteiten en vervolgens hun creaties mee naar buiten te nemen om te verkennen en op zoek te gaan naar wilde dieren. Felgekleurde verrekijkers zijn ook een geweldige toevoeging aan een feestje met een junglethema. Wie zegt dat een safari duur moet zijn als je er ook een in je eigen achtertuin kunt hebben?

Voed de wereld

Als je graag meer wilde dieren in je tuin wilt, kun je zelfgemaakte vogelvoeders maken met niets meer dan een kartonnen buis, garen, pindakaas en vogelzaad. Neem de binnenbuis van een wc-rolletje en rijg een stuk garen door het midden en knoop het aan elkaar, zodat het voederhuisje voldoende ruimte heeft om aan een tak te hangen. Smeer de buis vervolgens in met pindakaas en rol hem in vogelzaad voordat je hem ergens buiten neerzet. Nu hoef je alleen nog maar achterover te leunen en te kijken hoe de dankbare vogels de smakelijke traktatie opslokken, wat ook een perfecte gelegenheid is om die zelfgemaakte verrekijker te gebruiken als je kinderen in huis hebt.

Kweek je eigen planten

Als je je eigen planten wilt kweken, is het gebruik van kartonnen kokers als plantenbak in plaats van plastic potten niet alleen handig om jezelf te ontdoen van overtollig afval thuis, maar het is ook milieuvriendelijker. Door de kokers rechtop op een dienblad te zetten en ze te vullen met aarde en zaailingen, kun je je planten verzorgen en ze in de grond planten wanneer ze groot genoeg zijn, zonder de koker te verwijderen. Deze zal op natuurlijke wijze vergaan.

Weg met de cadeauverpakking

Creativiteit met Kerst hoeft niet te stoppen bij dingen die je in de boom hangt. Veel mensen kiezen ervoor om tijdens de feestdagen te budgetteren en zelfgemaakte cadeaus te geven. Om helemaal los te gaan en de zuinigheid naar een hoger niveau te tillen, kun je ook je eigen cadeauverpakking maken. Door een toiletpapier koker te versieren en elk uiteinde in 2 helften te vouwen en in te stoppen, heb je een mooi doosje dat gebruikt kan worden voor kleinere cadeautjes zoals juwelen of haaraccessoires. Zo kun je ook je eigen feestelijke flair en persoonlijk tintje aan elk cadeau geven

Aanbevolen artikelen