Tips om auto theorie examen te halen!

Heb jij moeite met het leren van auto theorie en twijfel je of je jouw examen wel kan halen? Geen zorgen! Hier enkele tips die jou kunnen helpen met het halen van jouw auto theorie! 

Kijk en observeer 

Je hebt de stof lopen stampen en stampen. Toch vergeet je het elke keer. Wij mensen herinneren dingen visueel beter dan textueel. Probeer dus een afbeelding te koppelen aan wat je leert of nog beter een gebeurtenis of situatie. Let dus vooral goed op als je in de auto aan het rijden bent, maar ook als je niet aan het rijden bent. Bij de meeste rijscholen is het gebruikelijk dat iemand jou ophaalt thuis en dat jij deze persoon dan thuisbrengt. Op het moment dat jij dan iemand ophaalt en die persoon jou naar huis brengt is het ideale moment om te kijken en observeren. Wat doet deze persoon een waarom? Klopt dit met wat ik heb geleerd? 

Ook kun je tijdens het rijden kijken of je bijvoorbeeld borden al herkent. En wees vooral niet bang om jouw instructeur vragen te stellen. Als je een keer niet weet wat voor bord het is vraag het gewoon. Dat is immers waar je instructeur voor is. Om jou te leren hoe je veilig kunt auto rijden. En je kunt niet alleen vragen stellen 

Oefenen met proefexamens

Je kunt zoveel stampen als je wilt, maar als je het niet kunt relativeren aan de scenario’s in het examen heeft het nog geen zin. Een goede manier om auto theorie te oefenen is door online proefexamens te doen. Deze lijken erg op de echte examens en zo weet je beter wat je te wachten staat. Zo krijg je een gevoel van hoe de vragen gesteld worden en hoe het eruit ziet. Vaak krijg je bij een theorieboek ook een gratis proefexamen erbij die je kunt oefenen. Let wel op dat afhankelijk van de editie het proefexamen er heel anders uit kan zien. Er is niets vervelender dan als je een proefexamen doet en deze er compleet anders uitziet dan het echte examen. Dan ben je al afgeleid op het moment dat je begint en dat is geen fijne start. 

De meeste online proefexamens zijn up-to-date en lijken sterk op de echte examens. Daarnaast is het ook een stuk goedkoper om een paar keer een proefexamen te doen dan bijvoorbeeld een cursusdag.

Hopelijk kun je met deze tips verder en haal je snel jouw theorie examen!

Aanbevolen artikelen