Welke gordijnen passen bij je ruimte?

Wanneer je opzoek bent naar nieuwe gordijnen, heb je de ruimte vaak al in gedachten. Gordijnen in de slaapkamer moeten veelal aan andere wensen voldoen dan andere gordijnen in de woonkamer daarom is het belangrijk om de ruimte als uitgangspunt te gebruiken. Zo kies je bijvoorbeeld in de slaapkamer eerder voor verduisterend en de woonkamer een lage lichtdoorlatende. Verduisterende gordijnen zijn zeer geschikt voor slaapkamer of babykamer, hiermee maak je de ruimte snel en makkelijk donker. De stof van verduisterende gordijnen is extra dicht op elkaar geweven, en hierdoor wordt weinig licht door gelaten. 

Waarom is het kiezen voor verduisterende gordijnen erg belangrijk   in de slaapkamer? 

Als je voor Verduisterende gordijnen in je slaapkamer kiest dan heb je goede keuze gemaakt want dat is gelijk aan goede nachtrust. heerlijk de zomer maar voor velen is helaas minder nachtrust, doordat licht lang blijft. Voor sommige is het zelfs zo dat ze het hele jaar door niet goed kunnen slapen door voorbijrijdende auto’s die je slaap verstoren. 

Licht doorlatende gordijnen zijn de perfect keuze als je een ruimte niet geheel wil verduisteren. De stof heeft een open geweven karakter, en is semi-transparant. Hierdoor wordt het licht dat van buitenaf komt gefilterd. 

Tips bij het kopen van gordijnen.

  1. Stem je nieuwe gordijnen af op de ruimte en het interieur.

Gordijnen in de slaapkamer moeten veelal aan andere wensen voldoen dan andere gordijnen in de woonkamer daarom is het belangrijk om de ruimte

  1. Verdiep in meet instructies of schakel meet service (meestal is gratis)

De juiste plooi bij de juiste lengte. Lang gordijnen, vragen een andere plooi dan kort gordijnen, 

  1. Houd rekening met ruim voldoende stof

  als je gordijnen gaat kopen is het belangrijk dat je alert op dat deze stoffen kunnen krimpen met name linnen gordijnen kunnen door luchtvochtigheid in huis krimpen.  Daarnaast is het een logisch gevolg dat gordijnen krimpen als je deze wast, daarom is het aangeraden om de chemisch te laten reinigen.

  1. Het laten voeren van je gordijnen. 

door gordijnen te voeren haal je er nog meer uit. Gevoerde gordijnen zorgen voor meer isolatie, zijn duurzaam en werken meer dan normale gordijnen zeer verduisterde. De gordijnen zullen op den duur minder snel verkleuren dankzij de voering.

  1. Ophangsysteem 

Gordijnen op verschillende manieren kunnen worden opgehangen. Waarbij elke manier weer zijn eigen manier voordelen met zich meebrengt. Je kunt kiezen voor rails, roede, lussen of ringen, daarom is het belangrijk dat je laat goed adviseren over verschillende mogelijkheden die bij de aanschaf van gordijnen komen kijken. Meestal gratis aangeboden 

Bekijk deze website voor  gratis advies en gratis meet service voor verschillende soort gordijnen.

Aanbevolen artikelen