Duurzaam reizen wordt steeds populairder

Je hoort regelmatig op de radio of op de televisie dat we meer aan het milieu moeten denken. De opwarming van de aarde is al enkele jaren een belangrijk onderdeel bij verkiezingen. Niet enkel in Europa, maar ook ver daarbuiten. Hierdoor komen er steeds meer alternatieven om duurzaam te reizen. Op het internet vind je ook meer informatie indien je je hierin wil verdiepen.

Kies een alternatief voor het vliegtuig

Wanneer je op reis wil gaan, is de kans groot dat je altijd voor het vliegtuig kiest. Het is namelijk sneller en soms zelfs ook goedkoper dan andere opties. Toch zijn er vandaag de dag steeds meer opties om het vliegtuig achterwege te laten en te kiezen voor een duurzamer alternatief. Natuurlijk is dit enkel van toepassing wanneer je in Europa blijft, maar zelfs dan kiezen de meeste mensen nog altijd voor het vliegtuig. Het bekendste alternatief is natuurlijk de trein waarbij je, afhankelijk van de bestemming, een nacht op de trein verblijft.

Boek een duurzame reis bij een organisatie

Er zijn verschillende manieren om ook tijdens je reis op een duurzame manier te leven. We travel eco biedt zelfs de mogelijkheid aan om een volledig duurzame reis via hen te boeken. Zij bieden verschillende bestemmingen aan waarbij je ook op locaties verblijft waar duurzaamheid centraal staat. Belangrijk om te weten is dat eventuele vliegtuigtickets of andere vervoersmiddelen niet inbegrepen zijn in de prijs.

Verdiep je in ecotoerisme

Duurzaam toerisme of duurzaam reizen is een veel ruimer begrip dan ecotoerisme. Bij duurzaam reizen wordt de focus gelegd op de lokale bevolking, het milieu en de natuur. Bij ecotoerisme ligt de focus enkel op de natuur en het belang om de natuur in zijn oorspronkelijke vorm te behouden.

Aanbevolen artikelen