Waarom investeren in gastronormbakken de moeite waard is.

Het bewaren van je producten is belangrijk als je een horecazaak runt. Gastronormbakken helpen je om jouw spullen hygiënisch te bewaren. Daarnaast zijn ze een handig hulpmiddel bij het bereiden van je gerechten. Ze passen in elke professionele keukeninrichting en het bespaart ruimte doordat alle maten op elkaar afgestemd zijn. Daarnaast kun je efficiënt koken met de bakken als onderdeel van je mise en place. Ze zijn een duurzame manier om je producten te bereiden en bewaren. Doordat ze goed afsluitbaar zijn gaan je producten lang mee. De bakken gaan jaren mee en zijn daarmee op de lange termijn goedkoper dan plastic bewaarbakjes.

Gastronormbakken als onderdeel van je keukeninrichting

Een gastronormbak is een metalen of kunststof bak die in allerlei maten te verkrijgen is. Je kunt de verschillende maten makkelijk combineren en zo je keuken en opslagruimte overzichtelijk inrichten. En wat nog handiger is, je kunt je keuken helemaal op maat maken. De inhoud van je lades en kasten kun je aanpassen aan jouw wensen met de bakken en zo heb je in één oogopslag een overzicht van je voorraden. Geen vieze bakjes en folie meer, wel een nette georganiseerde voorraad met deksel zodat al je spullen hygiënisch en vers blijven.

Internationale maatvoering

De gastronormbakken hebben een internationale maatvoering speciaal voor horecabedrijven. Hiermee passen alle maten naadloos in elkaar en ondersteunt het koks om efficiënt en hygiënisch te werken. Een gastronormbak is verkrijgbaar in verschillende maten, materialen en bijpassende deksels. Horecakeukens werken met de internationale gastronorm maatvoering zodat je je keukeninrichting als een puzzel op maat kunt maken. Hiermee kun je je keuken precies zo inrichten als voor jouw zaak het handigst is. Met gastronormbakken heb je een mix en match systeem waarmee je zelf ook je werkruimte kunt inrichten zodat je tijdens het koken nooit meer mis grijpt.

Efficiënt koken met gastronormbakken

Tijdens het koken is het gebruik van gastronormbakken erg handig. Geen kachel vol met pannetjes met aankoekende sauzen en soepen. Je vult simpelweg een bain-marie met warm water en hangt al je vloeibare ingrediënten in een bak erin en je hebt altijd je saus en soep op de juiste temperatuur. Zo ben je meteen klaar om te serveren. En wat dacht je van een rij met alle ingrediënten die je nodig hebt voor een gerecht? Zo kun je elk gerecht prachtig serveren met een crunch en heerlijk geurende cress zonder dat je heen en weer moet lopen naar de koeling of je voorraadkast.

Duurzaam bewaren en opbergen

Met de keuze voor gastronormbakken kies je ook voor duurzaam. Geen wegwerp bakjes meer die het milieu vervuilen en snel vies worden. De bakken gaan net als horeca servies jarenlang mee en ze gaan gewoon in de vaatwasser. Zo weet je zeker dat je producten schoon en hygiënisch blijven. Daarbij is het nog overzichtelijker ook, omdat je elke gastronormbak kunt stapelen en de verschillende bakken ook bij elkaar kunt zetten in een cluster. Ze zijn niet alleen handig voor verse producten, maar ook voor bereide producten. 

Aanbevolen artikelen