3 voordelen van een infrarood verwarming op een rij

3 voordelen van een infrarood verwarming op een rij

Nu de energiekosten zeer hoog zijn gaan we met zijn allen op zoek naar andere manieren om onze huizen te verwarmen. We willen immers graag besparen op onze kosten. Bovendien wordt ook duurzaamheid een steeds belangrijker thema wanneer het aankomt op het verwarmen van huizen. Een van de beste manieren om te besparen en bij te dragen aan een duurzamere wereld is door de overstap te maken van een reguliere verwarming naar een infrarood verwarming. Vandaag leggen we je de drie belangrijkste voordelen van een infrarood verwarming uit. 

Bespaar op je energierekening

Een van de meest voorkomende argumenten om over te stappen op een infrarood verwarming is ongetwijfeld om te besparen op de energierekening. Wanneer je een reguliere verwarming in huis hebt, wordt deze verwarmd aan de hand van aardgas. De afgelopen tijd zijn de kosten voor aardgas flink gestegen waardoor de energierekening is gestegen. Een infrarood verwarmd echter aan de hand van elektriciteit. Aangezien elektriciteit goedkoper is dan gas, bespaar je dus op je energierekening. Wanneer je ook nog eens zonnepanelen hebt geïnstalleerd bespaar je nog veel meer kosten op je energierekening. 

Een infrarood verwarming is efficiënt

Waar een reguliere verwarming in huis ervoor zorgt dat de lucht warmer wordt, zorgt een infrarood verwarming aan de hand van infrarood panelen dat bepaalde objecten in huis direct worden verwarmd. De infrarood panelen kun je dan ook laten installeren op plekken in huis waar je het meeste warmte nodig hebt. Dit is dan ook een stuk efficiënter. Bovendien zijn de infrarood panelen bijna niet zichtbaar in de woning waardoor je ook nog eens veel ruimte bespaard. 

Een infrarood verwarming is zeer aangenaam

Misschien nog wel het belangrijkste voordeel van een infrarood verwarming is het comfort. Een reguliere verwarming verwarmd de lucht in huis middels de radiatoren. Na een tijdje kun je dan ook een beetje een benauwd gevoel overhouden en behoefte hebben aan frisse lucht. Een infrarood verwarming verwarmt de objecten en personen direct. Warmte van een infrarood verwarming wordt dan ook ervaren als zeer aangenaam. De lucht in huis wordt ook als stukken schoner en gezonder ervaren. Hierdoor zul je merken dat je bijvoorbeeld stukken sneller in slaap valt. 

Aanbevolen artikelen