Veel toepassingen

Er zijn diverse goedkope dozen te verkrijgen. Als je gaat verhuizen is het belangrijk om specifieke verhuisdozen te gebruiken. Deze zijn te verkrijgen in verschillende maten en door de meerdere lagen karton zijn deze dozen erg sterk. Zo kun je zonder problemen je goederen vervoeren. Bovendien zijn ze bestand tegen water, al is dit iets anders dan waterdicht! Kort in de regen is geen probleem.

Sterk materiaal

Kartonnen dozen met een dubbele golf zijn dubbel zo sterk dan een reguliere doos. Voor het verplaatsen van zware spullen of het opbergen ervan zijn deze dozen ideaal. Wil je posters of langwerpige voorwerpen verhuizen of opbergen? Kies dan voor kartonnen kokers. Deze zijn verkrijgbaar in een ronde, vierkante of rechthoekige vorm. Diverse langwerpige voorwerpen zijn hierdoor makkelijker op te slaan, zonder dat de spullen veel ruimte in beslag nemen. 

Karton is erg duurzaam

Als je wilt weten waarom karton zo goed voor het milieu is, dan kan het helpen om te kijken naar de productiemethode. De basis van karton is gerecycled papier en wordt vrij simpel geproduceerd. Er ontstaat pulp omdat papier wordt opgelost in water. Deze pulp wordt desgewenst gebleekt of gekleurd. De pulp wordt op een draaiende zeef gegoten, er ontstaat een glad oppervlak en dit wordt uiteindelijk karton.

Het verschil tussen papier en karton

Beiden worden volgens dezelfde methode gemaakte, al is  karton dikker en dus sterker. Het droogproces duurt daarom langer. Er worden meerdere lagen papier aan elkaar gelijmd afhankelijk van de soort. Karton weegt 180 gram of meer.

Waar haal ik dozen vandaan?

Wanneer je kartonnen dozen nodig hebt, kun je daar op verschillende manieren aan komen. Verhuisdozen zijn eenvoudig te kopen of te huren. Voor het versturen van een pakketje, inpakken van je boodschappen of het vervoeren van spullen vind je diverse dozen gratis bij de plaatselijke supermarkt. Ook kun je er voor kiezen om dozen op maat te laten maken, voor wanneer je artikelen naar een klant wilt sturen.

Ik heb nog dozen over

Wanneer je na een verhuizing dozen over hebt, dan kun je ze aan iemand geven die ze nodig heeft voor een klus of verhuizing. Marktplaats is geschikt voor verhuisdozen van hoge kwaliteit. Zo geef je de dozen een tweede leven en krijgt het materiaal extra duurzaamheid. Heeft u geen doel voor ogen? Gooi de doos dan bij het oud papier. Dan kan het recyclen beginnen en krijgt de doos een tweede leven. 

Aanbevolen artikelen