Dit kan je als bedrijf doen aan duurzaamheid

De gevolgen van klimaatverandering zijn zichtbaarder dan ooit. Als we ervoor willen zorgen dat we de aarde door kunnen geven aan toekomstige generaties, zullen we ons op alle mogelijke aspecten moeten inzetten om opwarming van de planeet te voorkomen. Ook bedrijven kunnen relatief kleine dingen aanpassen die een groot effect zullen hebben. Daarover lees je in dit artikel meer. 

Creëer bewustwording

Ten eerste is het belangrijk om je werknemers te informeren over de noodzaak van het nemen van duurzaamheidsmaatregelen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een spreker over duurzaamheid in te huren. Op een evenement kan een ervaren spreker je meenemen in dit onderwerp. Op deze manier creëer je draagvlak voor de duurzaamheidsmaatregelen die je gaat nemen en zal de overgang soepeler verlopen. Daarnaast zullen werknemers hopelijk niet alleen op bedrijfsniveau letten op hun gedrag omtrent duurzaamheid, maar gaan ze er in hun dagelijks leven ook meer op letten.

Energie besparen

Naast het creëren van bewustwording, is het natuurlijk ook belangrijk om die goede ideeën in de praktijk te brengen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door zonnepanelen te nemen. Ook kan je ervoor kiezen om het gebouw op een duurzame manier te laten verwarmen door middel van een warmtepomp. En nu we het toch over verwarmen hebben: indien je je bedrijfspand laat isoleren, hoef je je verwarming überhaupt minder vaak aan te zetten. Niet alleen zijn deze maatregelen goed voor het milieu, maar je kunt er op lange termijn nog eens een hoop geld mee besparen.

Andere opties 

Ten slotte is een kantoor natuurlijk bij uitstek de plek waar veel single use plastics worden gebruikt: wat dacht je alleen al van die honderden plastic koffiebekertjes en roerstaafjes die er per dag doorheen gaan? Hoe kunnen we hier op inspelen? Verschillende duurzaamheids experts zijn tegenwoordig ook werkzaam als spreker. Hierbij probeert de spreker anderen mee te nemen in de urgentie of het belang van duurzaamheid. Het creëren van bewustwording en ontwikkelen van draagvlak is essentieel voor een verandering in ons gedrag. Een spreker over duurzaamheid zou hier bijvoorbeeld aan mee kunnen helpen. 

Aanbevolen artikelen