De kracht van self improvement

Self improvement, of persoonlijke ontwikkeling, is belangrijk voor elke persoon. Wie wil nou niet een betere versie van zichzelf worden? Door bewust te worden van de kwaliteit van je leven en aan de slag te gaan met self improvement verbeter je niet alleen je lifestyle, maar ook je hele levenskwaliteit. Hier lees je over de kracht van self improvement!

Productiviteit

Waarom zou je niet het beste uit jezelf willen halen? Door je productiviteit naar het maximale level te brengen zorg je voor orde en rust in je leven. Er zijn verschillende manieren om productiever te worden, namelijk:

–   Maak lijstjes

–   Doe vervelende taken eerst

–   Zet ook kleine taken op het lijstje

–   Focus op 1 ding tegelijk

–   Reflecteer op je dag

Learning

Door jezelf continu uit te dagen en nieuwe dingen te leren blijf je jezelf prikkelen en ontwikkelen. Het maakt echt niet uit wat je leert, zolang je er maar elke dag mee bezig bent! Doe een Google-training, leer hoe je moet breien of pak je tekenspullen erbij. Je kan natuurlijk kiezen voor 1 groot ding waar je jarenlang voor moet leren om te kunnen perfectioneren, maar je kan ook een jaar lang elke dag iets kleins nieuws leren. Dan heb je toch aan het eind van het jaar 365 nieuwe dingen geleerd!

Creativiteit

Creativiteit heeft een stimulerende werking, en daarom is het belangrijk voor je self improvement. Het heeft te maken met originaliteit, inventiviteit en daadkracht. Door nieuwsgierig te zijn, je omgeving te veranderen, te bewegen of brainstormen kan je je creativiteit met wel 60% verhogen.

Mindfulness

Mindfulness is een begrip dat tegenwoordig veel gebruikt wordt, maar het is niet iets wat alleen voor ‘zweverige’ mensen is. Het wordt vaak met spiritualiteit geassocieerd, maar eigenlijk gaat het om het bewust worden van je eigen gedachten en rust te vinden in het moment. Je kan zo leren om met negatieve gedachten en gevoelens om te gaan en dingen los te laten.

Gezondheid

Gezondheid is een belangrijk aspect binnen self improvement. Sterker nog, het is noodzakelijk! Een gezonde levensstijl zorgt voor een gezond gewicht, waardoor je er goed en gezond uitziet en je je ook zo voelt! Leef gezonder en je zult merken dat je een stuk lekkerder in je vel zit en je meer zelfvertrouwen hebt. 

Aanbevolen artikelen