Ben je eigenaar van een winkelpand? Dít kun je ermee doen

Was je jaren geleden in de positie om een winkelpand te kopen? En heb je dit destijds ook gedaan? Dan heb je waarschijnlijk in de afgelopen jaren een mooi rendement kunnen draaien. Doordat vastgoed een stuk meer waard geworden is, is dit wellicht het juiste moment om je winkelpand te verkopen. Dat is echter slechts één van de vele mogelijkheden die je hebt.

Je winkelpand verkopen

Geniet je op dit moment van passieve inkomsten in de vorm van huur? Dan zou je bijna gek zijn om hier afscheid van te nemen. Toch is dit iets waar sommige investeerders voor kiezen; je kunt nu immers een flink bedrag vragen voor je winkelpand.

Mocht je zelf ook je winkelpand willen verkopen, kun je dit het beste aan een vastgoedbelegger doen. Een vastgoedbelegger weet precies wat het pand waard is. Een vastgoedbelegger zorgt voor een snelle afwikkeling. En een vastgoedbelegger heeft ongetwijfeld een goed doel voor ogen. Wil je hier mee informatie over? Bekijk het via de website.

Je winkelpand aan een andere partij verhuren

Heb je in de afgelopen jaren je winkelpand aan een specifieke partij verhuurd? Dan is de kans groot dat je bijvoorbeeld een huurcontract van 3 of 5 jaar afgesloten hebt. Zodra deze termijn in het zicht komt, kun je nadenken over een nieuw huurcontract. Je kunt hierbij voor dezelfde huurder kiezen, maar je kunt ook voor een andere huurder kiezen.

Het voordeel van een andere huurder is evident: je kunt een andere huur gaan vragen. Tevens kun je andere voorwaarden gaan hanteren. Met bijvoorbeeld een kortere contractduur ben je veel flexibeler.

Niks met het winkelpand doen

Vind je alles op dit moment eigenlijk wel soepeltjes verlopen? Dan kun je er ook voor kiezen om niks met je winkelpand te doen. Elke maand dat je je pand weet te verhuren, is een maand met passieve inkomsten.

Aanbevolen artikelen