Je lichaam ondersteunen met sport supplementen

Sporters begrijpen het belang van een goede gezondheid: het is natuurlijk van belang voor je lichaam, maar ook voor je prestaties. Voor sporters is hierbij voeding een bijkomende belangrijke factor, omdat dit ook je prestaties beïnvloed. Je kunt je lichamelijke prestaties, gezondheid en voeding ondersteunen met sport supplementen. Lees hieronder verder voor meer informatie!

Welke sport supplementen zijn geschikt?

Wil je je lichaam, voeding en prestaties ondersteunen met sport supplementen, dan kom je er waarschijnlijk achter dat er veel supplementen zijn. Hieronder zie je voor verschillende soorten sporten een geschikt sport supplement:

  • Duursport: Als regelmatige duursporter is het verstandig om extra vitamine C binnen te krijgen, dit kan via supplementen. Verder is een cafeïne tablet een geschikt supplement: deze zorgt ervoor dat je je minder vermoeid voelt en meer energie krijgt.
  • Krachtsport: Wil je als krachtsporter beter presteren, dan is vooral creatine geschikt. Met creatine ga je meer kracht en uithoudingsvermogen voelen.
  • Algemeen: Een algemeen sport supplement voor alle soorten sporten is BCAA. Dit zijn essentiële aminozuren die belangrijk zijn voor spierherstel.

De hierboven genoemde supplementen zijn over het algemeen het populairst onder sporters. Een ander populair supplement die door allerlei soorten sporters wordt gebruikt, is de whey eiwitshake. Deze levert eiwitten snel en effectief. Whey eiwitshakes zijn voor eigenlijk alle sporten wel geschikt. Hierbij kiest men vaak voor een ‘isolaat’ variant, omdat deze meer eiwitten per dosering levert en minder toegevoegde ingrediënten bevat.

Thuis sporten en vitamine D

Steeds meer mensen kiezen ervoor om thuis te sporten. Soms is dit vrijwillig, maar soms ligt dit ook aan bijvoorbeeld sportscholen of sportparken die niet altijd geopend zijn. Thuis sporten heeft bepaalde voordelen. Zo ben je niet afhankelijk van openingstijden, kun je direct aan de slag, hoef je niet te wachten op anderen en bespaar je eventueel benzine.

Doordat je thuis binnen sport, is er wel sprake van minder blootstelling aan zonlicht. Hierdoor krijg je veel minder vitamine D binnen. Heb je een tekort aan vitamine D, dan kan er sprake zijn van vervelende symptomen:

  • Een mindere gemoedstoestand
  • Vermoeidheid en minder energie
  • Botontkalking
  • Rugpijn

Vooral in de wintermaanden, wanneer er natuurlijk minder sprake van zonlicht is, heeft men last van de bovenstaande symptomen. Daarom is het in deze maanden extra van belang om vitamine D te supplementeren. Voor sporters die eerst buiten en nu binnensporten, is het ook belangrijk om te beseffen dat je hierdoor minder vitamine D binnenkrijgt, en dat het supplementeren een goed idee kan zijn.

Aanbevolen artikelen