3 redenen om voor natuurvlees te kiezen

3 redenen om voor natuurvlees te kiezen

Een echte vleeseter? Of geniet je liever met mate? Hoe dan ook, het is aangeraden om je bewust te zijn van wat je consumeert en het soort vlees dat je eet. Mede hierdoor wordt er steeds vaker gekozen voor puur natuurvlees. Dit vlees kent enkele belangrijke kenmerken, zoals dat het onbewerkt is en dat het vrij is van antibiotica. Hier lees je meer over natuurvlees en drie redenen om hiervoor te kiezen in plaats van standaard vlees!

1. Voedingsstoffen in natuurvlees

Er wordt onder andere vaker voor natuurvlees gekozen, omdat dit vlees betere voedingsstoffen bevat dan het standaard vlees dat beschikbaar is. Zo is het onder andere onbewerkt: er is niets toegevoegd en het is vrij van E-nummers. Je weet dus precies wat je eet wanneer je kiest voor het natuurvlees van grasgevoerde dieren.

Hierbij is het ook van belang om de hogere hoeveelheid aanwezige omega 3 vetzuren te vermelden. Omega 3 kent meerdere lichamelijke en mentale gezondheidsvoordelen en wordt helaas door veel mensen onvoldoende geconsumeerd. Natuurvlees bevat meer omega 3 vetzuren dan standaard vlees, wat het gezonder maakt (in combinatie met de afwezigheid van bijvoorbeeld E-nummers).

2. De volledige afwezigheid van antibiotica

Standaard krijgen dieren antibiotica binnen, onder andere om groei te bevorderen. En hoewel er voor de slacht een bepaalde periode geen antibiotica mag worden gebruikt, waardoor dit grotendeels niet meer aanwezig is, is het nog altijd mogelijk dat er restanten aanwezig zijn. Het is dus niet uitgesloten dat mensen dit binnenkrijgen bij het consumeren van vlees. 

Hierbij speelt antibioticaresistentie ook een rol, wat betekent dat de effectiviteit van antibiotica minder kan worden bij de behandeling van ziekten. Dit geldt voor zowel mensen als dieren.

Puur natuurvlees is volledig vrij van antibiotica. Niet alleen kort voor de slacht, maar in alle gevallen geldt: dieren krijgen nooit antibiotica binnen. Je hoeft je hier dan ook geen zorgen om te maken. 

3. Welzijn van dieren 

En tenslotte, maar wel van groot belang: dierenwelzijn. Natuurvlees is namelijk afkomstig van dieren die over het algemeen beter leven. Denk hierbij aan een natuurlijke leefomgeving, en de vrijheid om rond te lopen en te bewegen. Dieren groeien in hun eigen tempo, zonder dat dit wordt beïnvloed door externe factoren, krachtvoer, etc. Ze eten alleen gras en geen andere, onnatuurlijke voeding.

Bij natuurvlees is er dan ook in vrijwel alle gevallen geen sprake van massaproductie, omdat het welzijn van de dieren voorop staat en bepaalde kenmerken van massaproductie niet mogelijk zijn. 

Aanbevolen artikelen