Welke soorten kweekverlichting zijn er?

Er zijn verschillende soorten kweeklampen en kweekverlichting. De kleinschalige bedrijven en particulieren kiezen meestal voor een LED kweeklamp omdat deze energiezuinig is. Maar de grotere bedrijven zijn juist weer fan van de kweekverlichting waarmee ze grotere oppervlaktes kunnen belichten. Je kunt ze in verschillende wattages kopen wat niet alleen scheelt in de kosten, maar je ook zelf laat bepalen welke sterkte jij voor jouw producten nodig hebt.

Waarvoor gebruik je LED kweeklampen

Led kweeklampen en kweekverlichting hebben een goede en sterke opbrengst tegen een minimaal verbruik. Vooral het blauwe en rode deel hebben invloed op de planten. Volgens onderzoek van verschillende universiteiten blijkt zelfs dat dit de opbrengst verhoogt. Je bespaart daar tot wel zo’n 50 procent mee op je energierekening. Daarnaast heb je ook geen dure schakelkasten nodig. En de planten staan er onder deze verlichting veel vitaler bij dan bij andere soorten lampen.

De eigenschappen van CMH kweekverlichting

CMH kweekverlichting heeft extra rood in de lichten zitten wat nog beter is voor de planten. Een van de bekendste eigenschappen is de hoge druk werking van deze lamp. Het energierendement van deze lamp is laag waardoor je aanzienlijk minder stroom verbruikt. Ook is deze lamp UV bestendig door het glas wat op de verlichting gemonteerd zit. Dit zorgt ervoor dat er geen onnodige UV stralingen in de lamp komen.

Het verschil tussen kweeklampen en kweekverlichting

Kweekverlichtingen worden meestal gebruikt bij grootschalige projecten. En de kweeklampen worden gebruikt bij de kleinere projecten. Het voordeel van lampen is dat je ze precies gericht kunt houden op de plek waar je wilt. Verlichting bestaat meestal uit meerdere lampen waardoor het kan zijn dat er ook overbodige lampen branden. En tegenwoordig kun je ook voortaan LED lampen en verlichting krijgen die veel energiezuiniger is.

Aanbevolen artikelen